Știri, teme interesante

Începând de acum, datele VCC comunică între ele live

Aplicația Zapier conectează cu succes informațiile stocate în diferitele sisteme de administrare


Începând de acum, datele VCC comunică între ele live - Zapier

Recent, am prezentat aplicația noastră Zapier, cu ajutorul căreia am făcut posibil ca VCC să poată fi conectat la peste 500 de aplicații care sprijină procesele de lucru. De atunci, primim tot mai multe întrebări privind posibilitățile oferite prin abonament. Pentru cei care încă nu au început interconectarea sistemelor pe care le folosesc, demonstrăm acum că setările nu sunt deloc dificile!

În aprilie, aplicația Zapier de la VCC a devenit şi mai performantă. De fapt, nu a fost vorba despre o nouă dezvoltare, ci despre armonizarea suprafeţei populare Zapier cu VCC.

Cei care lucrează în mai multe sisteme de administrare ştiu cât de dificilă poate fi administrarea comodă şi la zi a datelor firmei sau ale clienţilor: fiecare program vorbeşte o altă limbă, astfel încât transferul automatizat al datelor este posibil numai cu preţul unui efort serios din partea dezvoltatorilor.

De ce necesită comunicarea atât de mult timp? Pentru că, în vederea comunicării între programe, trebuie să găsim mai întâi „limba lor comună“. Ca serviciu independent, Zapier încearcă să simplifice acest proces, prin conectarea diferitelor aplicaţii printr-o suprafaţă accesibilă inclusiv persoanelor care nu sunt de specialitate. Astfel, dezvoltatorii noştri a trebuit să desfăşoare o muncă cu un caracter mai degrabă pregătitor pentru ca Zapier să poată deveni canalul de intermediere între VCC şi alte programe utile de birou sau de administrare a clienţilor. Bineînţeles că punctul de plecare a fost oferit de către VCC, fiindcă acest sistem este folosit de către toţi clienţii noştri, sistemele de administrare utilizate pe lângă acesta fiind cele mai diverse, în funcţie de ariile de activitate ale firmelor.

Am identificat însă câteva sarcini care sunt la ordinea zilei în viaţa fiecărei firme care foloseşte VCC, printre care introducerea unor utilizatori noi şi crearea unor arhive noi, schimbarea datelor de utilizator sau înregistrarea terminării operaţiei de către operator.

Pentru ca VCC să poate comunica în ambele direcţii cu alte sisteme, a trebuit să dezvoltăm o aplicaţie translatoare, care să asigure logica conexiunilor. Următorii paşi nu mai necesită cunoştinţe de codare din partea partenerilor noştri, nici cunoştinţe legate de API-ul bazei de date – ei trebuie să aleagă numai suprafeţele dorite spre care sau din direcţia cărora informaţiile trebuie să curgă.

Astfel, dacă cineva doreşte să conecteze datele privind clienţii firmei, stocate în VCC, la alte programe, va trebui să definească datele care urmează să fie transferate şi comenzile prin care trebie să pornească transferul. De exemplu, dacă o persoană interesată se abonează pentru a primi newsletter-ul firmei, oare să ajungă datele sale în mod automat în VCC, pentru a fi imediat accesibile de aici? Sau dacă statutul unei partener de afaceri se modifică, să fie creată o arhivă nouă? Toate aceste întrebări pot fi rezolvate, la fel cum conexiuni logice similare pot fi stabilite şi în cazul celor 500 de aplicaţii suplimentare, numărul combinaţiilor posibile fiind, practic, infinit. De asemenea, şi numărul aplicaţiilor accesibile în cadrul programului Zapier continuă să crească neîntrerupt cu noi sisteme de CRM, motoare de blog şi suprafeţe de socializare, astfel încât merită să mai parcurgeţi oferta noastră şi după înregistrare.