Știri, teme interesante

VCC Live 5.0 – Interfață nouă, ergonomică


VCC Live 5.0 - Interfață nouă, ergonomică

Noua interfață pentru clienți este deja disponibilă, realizând prin aceasta, primul mare pas spre o totală transformare. Reînnoirea interfeței operatorilor și administratorilor face parte din dezvoltările având scopul de îmbunătățire al experienței utilizatorilor.

Ne străduim deja de un timp ca și interfața VCC Live, destinată clienților, să prezint noile trenduri. Pentru aceasta trebuie să luăm în considerare mai multe puncte de vedere: ca interfața să fie modernă, totodată ușor utilizabilă, iar toate procesele de lucru ale operatorilor și supervisorilor trebuie regândite.

Reînnoirea aspectului exterior al unui soft reprezintă o sarcină serioasă, având mai multe etape, iar pentru aceasta este necesar ca să primim propuneri și din partea unora din afară. Tocmai de aceea nu am început acest proces singuri: colaborarea cu echipa UX Studio a pornit ulterior unei conferințe pe teme de design UX. Cercetările privind user experience, adică experiența utilizatorului, și sarcinile de proiectare reprezintă, la momentul actual, o ramură distinctă de design, străduindu-ne să implementăm și noi, rezultatele și ingeniozitatea acestei ramuri, într-o măsură cât mai mare, în interfața clienților. Deoarece utilizatorii noștri își petrec cea mai mare parte a timpului lor de lucru pe interfața noastră, ergonomia acestuia a rămas dintotdeauna un principiu director.

VCC Live 5.0 - Interfață nouă, ergonomică - screenshot

La reînnoirea interfeței pentru clienți VCC Live am ales la stilul ”flat”: scopul a fost ca aspectul unor interfețe să devină cât mai curate, mai aerisite și uniforme. Deși schimbările sunt foarte aspectuoase, funcțiile existente nu s-au modificat, ori s-au modificat într-o minimă măsură. Astfel, utilizatorii noștri pot să acceseze setările lor în modul obișnuit.

Este un aspect important faptul că, aceste dezvoltări, de tip UX, a clientului versiunea 5.0, reprezintă prima stație: ne pregătim, în acest an, să vă dăm noi vești referitor la această temă.